Beste Klant,

"Duurzaam" is een kreet die nu helemaal hip is. Voor onze Keurslagerij is duurzaam werken niet iets nieuws, maar iets vanzelfsprekends.

Sinds 1946 zit onze familieslagerij aan de Overtoom in Amsterdam. Mijn opa, mijn vader en ik hebben altijd bewust gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. We werken, als het kan, met dieren uit één stuk. Zo zien we in één oogopslag of alle onderdelen van dezelfde hoge kwaliteit zijn, en weten we zeker dat er geen waardevol vlees wordt verspild. Op die manier werken we dus het liefst: controle houden en verspilling voorkomen. Alles in eigen hand. Het vlees verwerken we tot verse producten in eigen keuken. 

Met passie en overtuiging staan wij al jaren voor het belang van eerlijk vlees. We werken samen met boeren uit de regio omdat zij hun dieren kweken met diervriendelijke veeteeltmethoden en verantwoorde voeding. Dit proef je zeker terug in de pure smaak van het vlees. Bovendien houden we door lokale productie de lijnen kort, waardoor het milieu blijft verschoond van lange transporten.

Naast de zorg voor onze kwaliteitsproducten organiseren we ook andere facetten van ons bedrijf zo duurzaam mogelijk. We besparen bijvoorbeeld energie door warmte dubbel te gebruiken. En de verse overgebleven producten delen we graag met de buurt via Buurbuik. Bent u nieuwsgierig naar wat we nog meer duurzaam doen of heeft u suggesties? Wij horen het graag!

Keurslagerij Bastiaan Res

Duurzaam kwaliteitsvlees

Het vlees dat wij verkopen hebben we met zorg uitgekozen. Respect voor dier en milieu staat centraal. Wij hebben gekozen voor:

Rundvlees uit 't Groene Hart

Rundvlees afkomstig van Nederlandse runderen uit de regio 't Groene hart. De koeien groeien in alle rust en ruimte op. Dat is niet alleen heel prettig voor de dieren, maar dit proef je ook terug in de pure smaak van het vlees.

Varkensvlees uit Beemsterlant

Een klein varkensbedrijf actief in de Beemster levert ons varkensvlees. Arie-Jan, Yvonne en Tim van der Mark behandelen hun dieren goed. Met veel liefde, ruime huisvesting en goede voeding.

Scharrelhoen

Alle kip die wij verkopen is 100% scharrelvlees. De kippen leven in kleinschalige stallen op de Veluwe waar ze vrije uitloop hebben de weilanden in. Ze eten tenminste 70% granen en zijn vrij van groeibevorderaars of antibiotica.

Zuinig met energie

Met het hele team zijn we dagelijks heel bewust bezig met hoe we energie gebruiken. Bijna vanzelfsprekend scheiden we ons afval en laten we de kraan zo min mogelijk lopen. Geavanceerder is onze warmteterugwininstallatie, waarmee we onze producten koelen. Het hete water uit dit systeem hergebruiken we vervolgens voor de schoonmaak. Wij vinden het een sport om zo energiezuinig mogelijk te werken!

Bewust inkopen

Wij gebruiken al het vlees dat hier binnenkomt. Dat betekent dat we dagverse producten maken met het vlees dat voorhanden is. Consequentie is dat we soms ook op=op moeten hanteren. We kopen bewust onze grondstoffen in en maken bijna alles zelf. Ambachtelijk. Dat is niet alleen lekkerder, maar ook duurzaam.

Betrokken bij de buurt

Dagverse producten die we weleens overhouden, maar die nog prima gegeten kunnen worden gaan naar Buurtbuik. Maar ook als we niets over hebben steunen we dit project graag, want Buurtbuik maakt met onze producten gratis heerlijke diners. Op zaterdagavond tegen etenstijd is iedereen in de buurt welkom om gezellig aan te schuiven in Buurthuis Cremerzz aan het Cremerplein!

Eet minder, eet beter!

Vlees past in een gevarieerd voedingspatroon. Het is lekker en bevat geode bouwstoffen. De laatste jaren eten we minder vlees. Dat is goed voor onze planeet, want alle dieren zorgen voor veel uitstoot van CO2. Een goede ontwikkeling dus! Op de avonden dat je wel kiest voor een stukje vlees, kies dan voor een écht goed stuk vlees. Vlees dat is geproduceerd met zorg voor dier en milieu. Beter voor u en beter voor de dieren.

Gezond eten met weinig zout

De afgelopen jaren zijn we steeds minder zout gaan gebruiken in onze producten. Stapje voor stapje, elk jaar iets minder. De smaak is nog even goed, maar het is veel gezonder.

Bastiaan Res, Keurslager

Overtoom 474
1054 JZ Amsterdam
0206182938

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:30
dinsdag 09:00 - 18:30
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 18:30
vrijdag 09:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten