BBQ-Pitt hits en -pakketten

Stel zelf een menu samen uit onze BBQ pitt hits of kies voor een compleet pakket voor groepen vanaf 6 personen. Speciale verzoeken? Wij denken graag met u mee.

BBQ-Catering

Heeft u iets te vieren en geen zin om zelf voor eten te zorgen? Wij verzorgen graag een complete BBQ op uw locatie. Topkwaliteit voor een eerlijke prijs en makkelijk voor u. Er zijn meerdere mogelijkheden voor verschillende budgetten. Bel ons gewoon even, dan bespreken we wat er allemaal kan.

BBQ 10 TIPS & TRICKS

1. Steek de BBQ tenminste 1 uur van tevoren aan.

2. Leg een bergje houtskool in de BBQ en plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, de kolen over de BBQ verspreiden.

3. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de BBQ de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.

4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de BBQ niet opnieuw aan te steken.

5. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.

6. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.

7. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht en wordt het vlees minder snel bruin.

8. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.

9. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.

10. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.

Slow of snel?

Slow of snel?

Bij langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de BBQ af met een deksel. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende afstand houdt tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zo veel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Bastiaan Res, Keurslager

Overtoom 474
1054 JZ Amsterdam
0206182938

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:30
dinsdag 09:00 - 18:30
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 18:30
vrijdag 09:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten