Bastiaan Res, Keurslager

5 brandende vragen over gebraden kalkoen

1. Is het moeilijk? 

Iedereen kan zelf een kalkoen vullen en braden en het is altijd een spektakel op de kersttafel. Bekijk hoe je dit doet in onze video.

2. Is het wel op tijd klaar?
Je kunt ’s ochtends of zelfs de vorige dag al beginnen met voorbereiden: vul de kalkoen en maak daarna de buitenkant helemaal ovenklaar. Dan hoef je de kalkoen ’s middags alleen nog in de oven te zetten om er ’s avonds van te genieten. 

3. Hoe maak ik de kalkoen tijdens het braden mals en sappig? 
Je bedekt de gevulde kalkoen met een laagje spek en daarna pak je de kalkoen met aluminiumfolie goed in (zie video). Hierdoor wordt de kalkoen gegarandeerd mals en sappig. De totale oventijd die je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht, reken ongeveer een uur per kilo bij een temperatuur van 160°C. 

4. Is het wel genoeg?

  • Kalkoen Small, ongeveer 3 kilo voor 5 à 6 gasten.
  • Kalkoen Medium ongeveer 4,5 tot 5 kilo voor 9 à 10 gasten 
  • Kalkoen Large , ongeveer 6 kilo voor 12 à 14 gasten. 

Hier heb je zeker genoeg aan. Sterker nog, je houdt waarschijnlijk kalkoen over. Geen probleem, de volgende dag maak je gewoon een lekkere turkey sandwich van de restjes!

5. Wat zet je nog meer op tafel?
Lekkere bijgerechten zijn bijvoorbeeld: stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes, knolselderijpuree, (zoete) aardappelpuree, aardappelkroketjes, cranberry-compôte, broccoli, haricot verts met champignons of een klassieke combinatie van worteltjes en doperwtjes. 
Ten slotte, een roomsausje met witte wijn past hier ook heerlijk bij!

*Onze kalkoenen leven in Frankrijk op een goede manier. Ze krijgen goed voedsel zonder antibiotica. Daarnaast hebben ze veel ruimte en rust, waardoor ze een normaal dag- en nachtritme hebben. Ons vlees is 100% kalkoenvlees zonder toevoegingen.

Wilhelmina Huiskamerfestival 1 & 2 september 2017

'BBQ bij Bas' tijdens het Wilhelmina Huiskamerfestival was opnieuw een groot succes. We mochten dit jaar alweer voor de 12e maal de BBQ verzorgen. Het was prachtig weer en gezellig druk. Ongetwijfeld tot volgend jaar!

Bastiaan Res, Keurslager

Overtoom 474
1054 JZ Amsterdam
0206182938

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:30
dinsdag 09:00 - 18:30
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 18:30
vrijdag 09:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten